3M™ Steri-Vac™ GS - új generáció

A 3M Steri-Vac™ ETO sterilizátor és szellőztető berendezés az alacsony hőmérsékletű kórházi sterilizálásra világszerte az egyik legszélesebb körben használt rendszer. A továbbfejlesztett sorozat a GS jelű készülékcsalád.

 

A GS5-ös és GS8-as típusú sterilizátorokat az egészségügyben való felhasználásra, a GS5X és GS8X típusokat az ipari alkalmazások részére tervezték. A 100%-os etilén-oxiddal működő Steri-Vac™ GS sterilizációs berendezés korlátozás nélkül használható minden orvostechnikai eszköz, így üreges és bármilyen kis lumeneket tartalmazó műszerek sterilizálására.


alt

  Az 55C fokon végzett sterilizálás megnöveli az endoszkópos eszközök optikáinak élettartamát.

Közismert, hogy az etilénoxid igen hatékony sterilizáló ágens. Szakmai körökben is elfogadott tény, hogy az orvostechnikai eszköz-gyártó iparban is széleskörűen használt etilén-oxidos EO eljárás a leghatékonyabb módszer a hőmérséklet- és nedvesség- érzékeny eszközök esetén.

A legfontosabb fejlesztések a GS sorozatú készülékeknél:

  • színes érintőképernyős grafikus kezelőfelület
  • kódleolvasó a gázpatronok azonosítására
  • reteszelő mechanizmus a gázpatron rögzítésére
  • fogantyú nélküli ajtó
  • USB és Ethernet csatlakozó


A Steri Vac berendezés kamrájában a teljes sterilizálási - szellőztetési ciklusban vákuum van, ezáltal is biztosított a környezet és a kezelő személyzet teljes körű védelme. A berendezést katalizátorral szállítjuk, amely a ciklus végén az etilénoxid gázt a környezetre ártalmatlan, az atmoszférában egyébként is megtalálható széndioxiddá és vízgőzzé alakítja, és így bocsátja ki. A készülékhez nem szükséges külön szellőztető egység, mert a sterilizálás után az ajtó kinyitása nélkül, ugyanabban a kamrában, 55C fokon történik a kényszerített szellőztetés.

alt

 

A készülék egy-adagos gázpatronnal működik, nem igényel sem ETO palackot, sem gőz-vezetéket.

alt

A képen látható patront a ciklus elindítása előtt a készülék kamrájában levő fészekbe kell elhelyezni.

A 3M Steri-Vac™ rendszer számos kórházi és ipari referenciával rendelkezik, mind külföldön, mind Magyarországon.

További információért kérjük, forduljon cégünkhöz: 06-23-456352.


Facebook!